Uit de kunst: van museum tot kunstzinnige kids

‘Dat kan mijn kind ook!’ is een veel gehoorde kreet in musea. Natuurlijk maken onze kinderen de mooiste creaties. Eigenlijk is bijna elke tekening wel een kunstwerk op zich. Uit onderzoek is gebleken dat zelfs kunstkenners het werk van kunstenaars, kinderen, apen en olifanten niet altijd uit elkaar kunnen houden. Wil je het zelf eens proberen? Doe dan een de onderstaande test:

kunst of kinderwerk

 

 

 

Museumweekend

Elk jaar is er in het voorjaar het museumweekend, een mooi moment om kennis te maken met cultuur en om leuke musea te ontdekken. Vaak worden er speciale activiteiten georganiseerd. Dit jaar was er ook een speciale museumkidsdag met een leuke wedstrijd.Helaas ben je niet de enige die dit weekend naar het museum gaat en kan het erg druk zijn. Daarom kun je soms beter op een ander moment je museumbezoek plannen en dit weekend iets anders leuks doen.

Meer weten? Kijk eens op www.museumweekend.nl en www.museumkids.nl

Je kind als museuminspecteur

museum inspecteurOm kinderen nog meer te betrekken bij een museumbezoek kunnen ze nu via een speciale app zelf inspecteur worden van het museum en een beoordeling geven. De beoordelingen van andere kinderen kun je natuurlijk zelf ook gebruiken om je uiteindelijke keuze voor een museum te maken. Geen smartphone of tablet? Download dan het formulier op museumkids.nl

Download de app voor Apple of Android

 

Maak je eigen museum

Ook leuk: doe mee aan het #Selfiemuseum, je kunt hier je eigen foto uploaden en samen met de andere inzenders het museum maken. Bekijk je eigen kunstwerk vervolgens op http://selfiemuseum.nl/

Natuurlijk kun je thuis ook uit al je eigen tekeningen, schilderijen en andere kunstwerken een selectie maken en deze mooi exposeren voor je familie of vrienden. Of neem juist één speciale tekening en lijst deze in een mooie (zelfgemaakte) lijst.

 

Knutseltip: inlijsten

zelf een lijst makenWat is er nu mooier dan je eigen kunstwerk terugzien in een zelfgemaakte lijst? Leef je uit met takken, verf, klei, papier maché, brooddeeg, of beplak een oude lijst met knoopjes, oude CD’s, stofjes, glitters, stickers, veertjes enz enz.

Neem een stuk spaanplaat als basis (hier kun je later de tekening op plakken) en beplak de randen, bijvoorbeeld met mooie glimmende knopen, kurk, doppen of  stukjes van oude CD’s. Je kunt er ook een lijst omheen maken van papier maché en deze goud verven. Of bevestig mooie (geverfde) takken met linten of touw (even gaatjes maken in het spaanplaat).